Fysiotherapie / Manueeltherapie

 

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is een deskundige op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat. Vooral klachten aan spieren, gewrichten en pezen horen tot zijn vakgebied. Maar ook klachten als diabeters, long- en hartklachten kunnen door een fysiotherapeut begeleid worden. Gedurende de behandelingen kan gebruik gemaakt worden van oefentherapie, mobiliserende technieken, massagetechnieken. Daarnaast informeren en adviseren wij u omtrent oefeningen die u zelf kunt doen om zo snel mogelijk weer van uw klacht af te zijn.

Mensen met klachten een het houdings- en bewegingsapparaat komen in aanmerking voor fysiotherapie. Hieronder vallen onder andere functiestoornissen aan de spieren, gewrichten, pezen en/of banden. De specifieke klachten waarmee een patiënt bij de fysiotherapeut komt kunnen zeer uiteenlopend zijn, denk bijvoorbeeld aan krachtsvermindering, ademhalingsproblemen, pijn, conditieverlies, zwelling en/of beperkingen in de gewrichten.

De aandoeningen kunnen zijn ontstaan tijdens het sporten, het uitoefenen van werkzaamheden, een verkeerde houding, door veroudering of door een ongeval.

De fysiotherapeut stabiliseert, vermindert of draagt bij aan het (volledige) herstel van de functiestoornis door het toepassen van o.a. oefentherapie en massage. Tevens adviseert en begeleidt een fysiotherapeut de patiënt bij het bereiken van de voorop gestelde doelen. Een onderdeel van oefentherapie is ook houdingstherapie, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen.